Menu

Voorkom langdurige downtijd van uw ICT omgeving door middel van de 3-2-1 back-up

Een goede back-up is er niet alleen voor wanneer er brand is geweest, maar veelal vaker voor gebruikers die bestanden verwijderen of wanneer ransomware of virus al uw bestanden geencrypt heeft.

De 3-2-1 Back-up Regel is een oude ICT wijsheid waarbij alle belangrijke bestanden op drie locaties dient te staan. Xantion gaat hierin nog verder en vind dat alle servers compleet op drie verschillende locaties moeten komen te staan.

Deze 3-2-1 regel staat voor:

  • 3 kopieën van alle servers;
  • 2 verschillende opslagmediums;
  • 1 offsite back-up.

3 kopieën van alle servers: wanneer van alle servers een back-up gemaakt wordt, is het eenvoudig om bij een calamiteit de servers snel te restoren; immers niet alleen de gegevens, maar ook alle programma’s en instellingen zitten in de back-up. Dit voorkomt het risico dat bestanden of programma’s verloren gaan. De drie kopieën bestaan uit de servers zelf, met daarnaast nog twee kopieën. Een back-up is te belangrijk om ermee op één paard te wedden.

2 verschillende opslagmedia: met 2 verschillende opslagmedia voorkom je een situatie waarin je back-up niet beschikbaar is vanwege een defect, bijvoorbeeld een defecte tapedrive of NAS. Er is altijd een tweede back-up om te gebruiken.

1 offsite backup: voor de grote calamiteiten zoals brand, diefstal, blikseminslag of waterschade is het noodzaak om buiten de locatie waar de servers staan een back-up te hebben.
Xantion voorziet inmiddels vele van zijn klanten met deze 3-2-1-backup en gebruikt hiervoor in de regel Altaro Backup. Xantion is Altaro Certified Partner, onder andere om te laten zien hoe serieus back-up is en hoe serieus Xantion hiermee omgaat.

| Support nodig?